ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH
Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΔΙΚΥΚΛΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αναρρίχηση στο νησί της Καλύμνου

Αναρρίχηση

Η Κάλυμνος, το νησί των σφουγγαράδων, προσφέρει εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον για αναρρίχηση, περιβάλλον ήρεμο και επιβλητικό. Οι κρυστάλλινες θάλασσες, και η φιλοξενία των ντόπιων, θα σας μείνουν αξέχαστα.

Οι σχηματισμοί των βράχων εχουν μορφολογία ιδανική για ορειβασία. Υπάρχουν πολλοί λόφοι από 10 έως 200 μέτρα, που προσφέρονται για νέες διαδρομές πέρα από τις γνωστές ήδη υπάρχουσες. Η ορειβασία δεν γίνεται ποτέ μονότονη, υπάρχουν αθλητικές διαδρομές, με γείσα, προεξοχές και σταλακτίτες.

Οι προοπτικές για ανάπτυξη ήπιου και εναλλακτικού τουρισμού είναι εξαιρετικά ευοίωνες για τη Κάλυμνο. Οι αρχές και ο Δήμος της Καλύμνου έχουν αντιληφθεί αυτές τις προοπτικές και υποστηρίζουν την οργάνωση και την αξιοποίηση αυτών των βραχωδών περιοχών.

Χαρακτηριστικά

Υπάρχουν 24 απόκρημνοι βράχοι με 200 περίπου βραχοκορφές, από F4c ως F8a+ (Όλες καλά ασφαλισμένες με βύσματα, αθλητικού χαρακτήρα διαδρομές.), οι περισσότεροι κοιτάζουν προς τη δύση, κάποια με θέα προς το νότο.

Ο βράχος είναι ασβεστόλιθος εξαιρετικής ποιότητας, απότομος μόνο σε μερικά σημεία, χωρίς βλάστηση, και οι κορυφές εξοπλισμένες με αλεξικέραυνα. Προς το παρόν σχεδόν όλες οι γνωστές διαδρομές είναι μιας κορυφής, βεβαίως υπάρχουν εξαιρετικές προοπτικές για διαδρομές των δύο και πέντε κορυφών. Οι ήδη ανοιχτές διαδρομές αντιπροσωπεύουν όχι πάνω από το 5% του συνόλου, αν και υπάρχουν αρκετοί το ίδιο καλοί βράχοι, εντελώς ανέγγιχτοι, που περιμένουν τις πρώτες τους διαδρομές.

Το σύστημα αξιολόγησης είναι το Γαλλικό. Είναι το συχνότερα χρηισμοποιούμενο στο κόσμο και κατά γενική ομολογία το πιό αντικειμενικό.

Εποχές για ορειβασία

Το νησί είναι πολύ γνωστό για το ξηρό κλίμα του. Μπορεί κανείς να κάνει ορειβασία όλο το χρόνο, ακόμα και το καλοκαίρι υπάρχουν σκιερές και δροσερές κορυφές και η θαλασσινή αύρα κάνει την ορειβασία μια ευχάριστη εμπειρία. Έτσι ή αλλιώς οι καλύτερες εποχές για ορειβασία είναι Άνοιξη και Φθινόπωρο, καθώς αυτές τις εποχές υπάρχει και πλήρης εξυπηρέτηση όσον αφορά τον τουρισμό.

Στη Κάλυμνο, ακόμα και το χειμώνα οι καιρικές συνθήκες είναι καλές.

Ο χρόνος προσέγγισης των διαφόρων τομέων είναι 20 με 30 λεπτά το πολύ.

Copyright © 2009 Καρδούλιας Ν. Νομικός. All Rights Reserved.
Σχεδιασμός από Software Solutions